Akimirkos, Naujienos

Miežaičių kaimo bendruomenė ir darbavosi, ir šventė

Balandžio 22 dieną per Lietuvą nuvilnijo jau tradicine tapusi aplinkos tvarkymo akcija „Darom 2017“. Nors oras ir nedžiugino, pūtė žvarbus vėjas, neabejingi šiai akcijai Miežaičių kaimo bendruomenės nariai rinkosi prie bendruomenės namų, pasiruošę padirbėti ir taip prisidėti prie šios gražios iniciatyvos.

Mums pavyko nuveikti nemažai darbų: sutvarkėme bendruomenės namų aplinką, surinkome šiukšles, nugenėjome medžius, išpurenome gėlynus. Bendruomenės vyrai paruošė pagrindą lauko treniruoklių pastatymui. Džiugu, kad kiekvienais metais prie aplinkos tvarkymo prisideda vis daugiau dalyvių ir dėkojame tiems, kurie atėjo

Nors sunkiai iš žiemos snaudulio keliasi žolytė, augalėliai, medžių šakų pumpurėliai, gėlytės, bet vis tiek džiaugiamės, kad su pavasariu pas mus atkeliavo labai graži, nuotaikinga, pilna džiugesio ir linksmybių šventė – Atvelykis, su kuriuo baigiasi margas, spalvingas, tradicijomis ir papročiais apipintas Šv. Velykų laikas.

Atvelykis, Vaikų Velykėlės, Miežaičių kaimo bendruomenėje buvo švenčiamos linksmai, išradingai ir gyvybingai. Šeimininkės vėl dažė kiaušinius, kepė pyragus, rišo pavasarines puokštes ir skubėjo į bendruomenės namus, nes reikėjo suspėti atlikti viską, ko per Velykas nesuspėjome.

Šventę pradėjo bendruomenės pirmininkė Lina Dikavičienė. Ji visiems palinkėjo, kad su atbundančiu pavasariu, sugrįžtančiais paukščiais į namus ateitų švelnus saulės spindulys, pirmųjų pavasarinių gėlių kvapas, o kartu su numargintais margučiais – stiprybė, meilė ir džiaugsmas. Nuo seno tikėta, jog pavasaris ateis greičiau, derlius geras bus, visi sveiki ir stiprūs busime, jei per Atvelykį visi linksminsimės. Ilgai raginti nereikėjo. Kiekvienas šventės dalyvis rado širdžiai mielą užsiėmimą: vaikai ir suaugę margučius ne tik rideno, bet ir suko, nes senovėje tikėta, kad kiaušiniai riedėdami žeme pažadina žalčius ir gyvates, kurie šliauždami kutena ir prižadina iš žiemos miego augalėlius, kurių sužaliavimo ir sužydėjimo taip visi laukiame.

Buvo išrinktas margučių karalius ir karalienė. Kiekvienas šventės dalyvis turėjo progos marginti dviejų metrų aukščio ir pusantro metro pločio Atvelykio margutį įvairiais marginimo raštais. Buvo žaidžiami Atvelykio žaidimai, linksmos estafetės, menamos mįslės, sprendžiamos įvairios užduotys, iš duotų žodžių kuriami trumpi ketureiliai. Visi šventės dalyviai patyrė daug gerų emocijų, džiaugėsi laimėtais prizais ir siurprizais, vaišinosi skaniu Atvelykio pyragu, gėrė kakavą. Buvo organizuotos margučių ir pavasarinių puokščių parodos.

Margučius ridenome, pyragus ragavome, sūpuoklėse lig dangaus kilome, tikėdami, kad sužaliuos gamta, žemėje pasėtas grūdas neš gausų derlių, o mūsų šeimose bus darna, sveikata ir gyvastis.

Miežaičių kaimo bendruomenės informacija

 

 

 

Rekomenduojame kitas naujienas



Rašyti komentarą