Naujienos

Miežaičiuose surengtas gerumo ir padėkos vakaras

Koks didelis ir stiprus gali būti dėkingumas. Kiek daug jame gali būti gyvybės ir vilties, kiek daug stebuklingų galių jis gali nešti savyje. Ir visai nesvarbu, kaip dėkingumas atrodys. Gal tai tik švelnus rudeninio lapo prisilietimas.

Visi, kas nors trupinėlį savo laiko paaukojo Miežaičių kaimo bendruomenės veiklai, lapkričio 11 dieną buvo sukviesti į bendruomenės namus, kuriuose vyko tradicinis gerumo ir padėkos vakaras „Dėkojame Jums“.

Nuoširdžiausi sveikinimai – deimantinių vestuvių proga

Vakaras organizuotas iš projektinių lėšų, kurias skyrė Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerija. Jo metu ne tik padėkota geradariams, bet ir norėta parodyti, kad mažame kaime gyvena geri, dosnūs, įvairių gyvenimo patirčių turintys žmonės.

Gerumo ir padėkos vakaras prasidėjo šventine panorama, kurioje sukosi išsami verslo, kultūros, sporto informacija, orų prognozė. Vakaro herojai buvo kalbinami ir tiesioginiame eteryje.

Panorama prasidėjo naujienomis iš Miežaičių kaimo. Pirmiausia šilčiausi ir nuoširdžiausi sveikinimai buvo skirti Julijai ir Vladislovui Mikalajūnams, kurie šiais metais atšventė deimantinių vestuvių jubiliejų. Jų pasveikinti atvyko Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis ir Radviliškio civilinės metrikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Čepononienė, Radviliškio seniūnijos seniūno pavaduotoja V. Balinskienė.

Bendruomenės pirmininkė Lina Dikavičienė gražius sveikinimo žodžius skyrė ir mūsų bendruomenės „Metų jubiliatams“. Garbingus jubiliejus Miežaičių kaimo bendruomenėje šiemet atšventė Bronė Simaitienė, Elytė Bitienė, Adelė Žalienė ir Romualdas Diržinauskas.

Kilnių, darbščių žmonių bendruomenėje išties nemažai. „Ištartas paprastas, bet nuoširdus „Ačiū“ – tai padėka visiems už tai, kad Jūs buvote, esate ir, nuoširdžiai tikiuosi, būsite kartu. Labai svarbu darbštumas, nuoširdumas, atjauta, ir meilė aplinkiniams. Tai savybės, kuriomis trykšta mūsų nominantai“, – vakaro metu sakė bendruomenės pirmininkė.

Geraširdžių žmonių nestinga

Nominaciją „Atsakinga, darbšti, kūrybiška“ šiais metais atsiėmė net trys bendruomenės narės: Danutė Jurgaitienė, Gražina Pryšmantienė ir Neringa Ilginytė – tai moterys, kuriomis galima betarpiškai pasitikėti, tai lyg gerieji angelai, kurie atskrenda tuomet, kai to labiausiai reikia, nes labai svarbu ir gera sulaukti pritarimo ir pagalbos organizuojamuose darbuose.

Turėti gerą kaimyną – tas pats, kas laimėti loterijoje. „Paslaugiausio kaimyno“ nominacija šiemet atiteko Aurelijui Joniškiui. Jis, turintis gerą širdį, spinduliuoja gera nuotaika, visuomet pasiruošęs padėti bendruomenės darbuose.

Nominacija „Metų pagreitis“ atiteko Stanislavai Pečiulionienei. Ji neabejinga bendruomenėje vykstantiems įvykiams, iškelia kaimo problemas į viešumą ir ieško būdų, kaip jas išspręsti, dažnai dalija gerus ir naudingus patarimus bei visada kiek galėdama skuba į talką bendruomenės aktyvui.

Būna, ateina į tavo gyvenimą žmogus. Ir tu pradedi dainuoti, nors anksčiau buvo gėda. Žmogus, kurį tu nori fotografuoti, nes tau jis visas gražus – ir piktas, ir lietum aplytas, ir sriuba apsipylęs. Nominacija „Metų gyvenimo posūkis“ atitenka Živilei ir Skaidriui Skėriams, šiais metais sukūrusiems gražią šeimą.

Pakeitusi gyvenamąją vietą ir sėkmingai iš Šiaulių miesto į gimtąjį kaimą sugrįžusi buvo pasveikinta ir nominaciją „Metų pasikeitimas“ atsiėmė Kristinos ir Svajūno Simaičių šeima.

Prisiminti išvykusieji į svečias šalis

Prireikus pagalbos įvairiuose darbuose, įgyvendinant projektus, visada beldžiamasi į Radviliškio rajono savivaldybės duris. Savivaldybė niekada neatsisako pridėti lėšų prie bendruomenės įgyvendinamų projektų. Kaip ir kiekvienais metais, finansavo įgyvendinamą projektą vaikų dienos vasaros stovyklą „Vasara 2017“ ir „Miežaičių kaimo bendruomenės veiklos viešinimas ir bendruomeniškumo stiprinimas“ bei prisidėjo lėšomis prie bendruomenės įgyvendinamo Kūno kultūros ir sporto departamento finansuoto projekto „Sportas – sveikata, laisvalaikio praleidimo forma ir gyvenimo būdas“. Dėkojame už draugystę, džiaugiamės gauta parama ir nuveiktais gražiais darbais bendruomenei, nes visų bendras darbas ir pastangos visada duoda matomų rezultatų. Nominacija „Metų dosnumas“ atiteko Radviliškio rajono savivaldybei, kurią atsiėmė meras A. Čepononis.

Užsienio naujienų rubrikoje buvo prisiminti emigravę kaimynai, draugai, pažįstami. Net nustebome, kiek mūsų draugų, pažįstamų, artimųjų yra išvykę svetur. Tai Jonas, Tomas su šeima, Aistė su vyru, Mindaugas su šeima, Jurgita, Lilija su draugu, Neringa su dukra, Donata su draugu. Jie jau įsikūrė Anglijoje, Vokietijoje, Danijoje. Ramūnas ir Lina į svečias šalis išvyksta padirbėti trumpam ir vėl grįžta į gimtinę. Visai neseniai į Angliją padirbėti išvyko Anastasijus. Mums belieka džiaugtis, kad visi jie turi sėkmingus darbus, ir tikėtis, kad kada nors sugrįš į gimtinę.

Turime ir tolimųjų reisų vairuotojų. Sunkiasvores mašinas užsienio keliais vairuoja mūsų Romualdas, Kęstutis, Vaidas, Gintautas, Egidijus, Algirdas su žmona Aldona. Linkime visiems gero kelio.

Kriminalinius įvykius apžvelgė Radviliškio policijos komisariato vyr. tyrėjas, bendruomenės pareigūnas Aivaras Kardašius.

Šventinę „Panoramą“ tęsė trumpa kultūros naujienų apžvalga.

Kūryba reikalinga tam, kad žmogus žinotų, ko nori iš gyvenimo ir ką jame vertina. Kaip ir maistui, laisvalaikiui, darbui, taip ir kūrybai savo gyvenime turime atrasti vietos, pabėgti nuo rūpesčių, rutinos ir bent šiek tiek laiko skirti sau. Ne veltui sakoma, kad kūryba – atgaiva kūnui ir sielai. Savo bendruomenėje mes turime kūrėją, kuriam atitenka „Metų fenikso“ nominacija. Šiemet tai Egidijus Pryšmantas, kuriam ši nominacija skirta už savitą kūrybą, išleistą kompaktinį diską, dalyvavimą bendruomenės veikloje.

Miežaičių kaimo bendruomenė neabejinga sportui

Šventinėje gerumo ir padėkos vakaro laidoje buvo ir sporto pranešimų. Šiais metais Miežaičių kaimo bendruomenės jaunimas dalyvavo aplinkinių bendruomenių organizuojamuose ne tik kultūriniuose, bet ir sporto renginiuose. Niekada neatsisako padėti Gedas, Maksimas, Julius, Kristina, Virginija, Dovydas, Valdas, Edmondas, Žygimantas, Aivaras, Justas, Šarūnas, Greta. Šauniam jaunimui dėkojame už pagalbą ir dalyvavimą organizuojamuose renginiuose, talkose. Linkime ir toliau būti laimingiems, išradingiems, smalsiems, pakilios nuotaikos, nestokokite naujų idėjų, tobulėkite ir būkite pasiryžę su dar didesniu užsidegimu atstovauti Miežaičių kaimo bendruomenei.

Sportui visada reikia lyderių. Lyderių Miežaičių kaimo bendruomenėje yra. Modestas Mondrovickas niekada neatsisako padėti. Jis talkina per krepšinio, tinklinio varžybas. Ne tik žaidžia, bet ir padeda teisėjauti. Jis visada atstovauja mūsų bendruomenei jėgos rungtyse ir laimi prizines vietas, o šiemet policijos organizuotame „Saugių kaimynysčių“ sąskrydyje Pakiršinyje kartu su Miežaičių jaunimo komanda tapo jėgos rungties nugalėtoju. „Entuziastiškiausio sportininko“ nominacija iškeliavo į Modesto Mondrovicko rankas.

Šiais metais mūsų bendruomenėje didelio susidomėjimo sulaukė startavęs projektas „Sportas – sveikata, laisvalaikio praleidimo forma ir gyvenimo būdas“. Šiltais vasaros vakarais į bendruomenės namus skubėjo ne tik Miežaičių kaimo moterys, bet ir kaimynės iš Daugėlaičių ir Karčemų. Bendruomenės namuose vyko grupinės mankštos su muzika užsiėmimai. Juos vedė nuostabi, entuziazmo ir geros nuotaikos nestokojanti trenerė Rita Dirmeikienė. Už pagalbą įgyvendinant projektą R. Dirmeikienei įteikta „Metų partnerystės“ nominacija.

„Mūsų bendruomenė kuriama stipriais atsidavimo, rūpesčio, geraširdiškumo pamatais. Būdami skirtingų interesų, nuomonių, charakterių, randame bendrą kalbą, veikiame drauge, nes kiekvienas suprantame, kad stengiamės vardan šalia esančiojo“, – tokiais žodžiais baigėsi programos šventinė dalis, kurios metu ne kartą klausėmės Arno Česo atliekamų saksofono melodijų.

Miežaičių kaimo bendruomenės informacija ir nuotraukos

 

Rekomenduojame kitas naujienas



Rašyti komentarą