Naujienos

Visuotinis – ataskaitinis – rinkiminis susirinkimas

2019 m kovo 20 d. Miežaičių kaimo bendruomenės namuose vyko visuotinis-ataskaitinis- rinkiminis susirinkimas. Į susirinkimą atvyko  Radviliškio seniūnijos seniūnė G. Kuraitienė ir Radviliškio PK bendruomenės pareigūnė I. Sernoviene. Su bendruomenės pareigūne diskutuota apie smurto šeimoje pasitaikančius atvejus.  I. Sernovienė patarė būti atidesniems ir dažniau pranešti apie smurtą šeimoje. Diskutavome ir apie saugios aplinkos kūrimą bendruomenėje. Gavome patarimų, kad nereikia bijoti kalbėtis su policija, nes kiekvienas kaimas turi savo bendruomenės pareigūną. Kalbėjome ir apie tvarką pačiuose kaimuose. Priėjome išvadų, kad saugiau gyventi ten kur nupjauta žolė, nėra aukštų tvorų, tankių gyvatvorių, kur kaimynai bendrauja vienas su kitu ir nepalieka vienas kito bėdoje. Didelę reikšmę gyventojų saugumui turi ir gyvenvietės apšvietimas, įrengtos filmavimo kameros. Baigdama pašnekovė palinkėjo visiems gyventi saugiai, nes mūsų kaimai yra mūsų pačių namai.

Radviliškio seniūnijos seniūnė G, Kuraitienė trumpai pristatė seniūnijos ataskaitą, biudžetą, seniūnijos atliktus darbus. Paminėjo, kad mūsų bendruomenėje pakeistos durys, atliktas gatvių apšvietimo remontas, pataisytas kelias Miežaičiai – Varnioniai. Pažadėjo, kad bus tvarkomi kelkraščiai kelio Miežaičiai – Ilguočiai atkarpoje. Šiandien šis darbas jau padarytas. Diskusijos dalyviai domėjosi kelių remonto, grediariavimo problemomis, kėlė eismo saugumo klausimus. Į visus juos buvo išsamiai atsakyta, patarta kur kreiptis, kad esamos problemos būtų išspręstos. Manome, kad tokie susitikimai – diskusijos prisideda prie geresnio gyvenimo kaime kūrimo, mažiną pažeidžiamumą, stiprina saugumo jausmą, gerina gyvenimo kokybę.

Po svečių pasisakymų asociacijos ,, Miežaičių kaimo bendruomenė“ veiklos ataskaitą už 2018 m. pristatė bendruomenės pirmininkė Lina Dikavičienė. Savo pranešime pirmininkė pasidžiaugė nuveiktais darbais. Pranešimo metu demonstruotos skaidrės. Bendruomenės finansinę ataskaitą pristatė bendruomenės finansininkė Stanislava Pečiulionienė. Veiklos ir finansinė ataskaitos vienbalsiai priimtos.

Pagal bendruomenės įstatus, bendruomenės pirmininkas ir bendruomenės taryba dirbo 2 metus. Vadovaujantis bendruomenės įstatais reikėjo išsirinkti naują bendruomenės pirmininką kartu ir tarybos pirmininką ir naują bendruomenės tarybą, arba perrinkti tuos pačius asmenis.

Susumavus balsavimo rezultatus  asociacijos ,, Miežaičių kaimo bendruomenė“  pirmininke kartu ir bendruomenės tarybos pirmininke 2 metams  išrinkta Lina Dikavičienė, o į tarybą išrinkta: Stanislava Pečiulionienė, Vida Matuzienė, Audrius Jurgaitis, Zenonas Pečiulionis, Sigutė Joniškienė, Birutė Norvaišienė, Lina Dikavičienė, Audrius Kaniušas ir Violeta Vencevičienė.

Asociacijos ,, Miežaičių kaimo bendruomenė“ revizore perrinkta Virginija Žvėrelienė

Rekomenduojame kitas naujienas



Rašyti komentarą