Naujienos

Projekto ,,Ateitis mūsų rankose“ dalyviai lankėsi Klaipėdos dramos teatre

Miežaičių kaimo bendruomenė įgyvendino pusę projekto ,,Ateitis mūsų rankose“ veiklų. Projektas įgyvendinamas  pagal vietos plėtros strategiją  „VVG „Radviliškio lyderis“ teritorijos vietos plėtros strategija 2016-2023 m.“ pagal VPS priemonę „Jaunimo įtraukimas į vietos bendruomenės organizavimą ir socialinės atskirties mažinimą“.

Paskutinė 2019 metų veikla  išvyka į Klaipėdos dramos teatrą, organizuota  gruodžio 22 d.  kartu su projekto partnere Mėnaičių kaimo bendruomene.  Miežaičių  ir Mėnaičių bendruomenėse nėra jokio kultūros židinio. Daugelis šeimų gyvena ties skurdo riba, todėl žmonės apie apsilankymus teatruose net negalvoja.     Išvyka padėjo  ramiai  atsipalaiduoti ir  prieš Kalėdas nuveikti ką nors tikrai prasmingo, su mintim ne tik, kaip išmaitinti šeimą, o ir kaip gerai praleisti laiką.

Projekto dėka galėjome nuvykti į Klaipėdos dramos teatrą, kuriame žiūrėjome spektaklį ,,Pašaliniams draudžiama“, pastatytą pagal  dramaturgo Gintaro Grajausko to paties pavadinimo pjesę. Spektaklio režisierius O. Koršunovas. Šis spektaklis, tai tarsi savotiškas kelionių filmas – apie kelionę per gyvenimą ir dar toliau. Pagrindinis herojus – Poetas. Pradžioje visai jaunas jis keliauja per laiką ir gerai atpažįstamas situacijas, pamažu bręsdamas ir mėgindamas perprasti savo paskirtį pasaulyje. Jis puikiai suvokia visą savo egzistencijos tragikomiškumą, tačiau nelabai ką gali pakeisti – šitame keistokame pasaulyje, vadinamame gyvenimu. Žiūrėdamas spektaklį supranti, kad jautresni, dvasingesni žmonės, humanitarai, netapę reketininkais, tapo pašaliniais. Pašaline tapo ir kultūra, tokia ji išliko iki dabar. Kai kas prisitaikė, kai kas palūžęs prasigėrė ir degradavo, kai kas tyliai pasitraukė į pogrindį ir tapo pašaliniais žmonėmis.  Tikime, kad pamatytas profesionalų spektaklis paskatino ir sudomino bendruomenių žmones menine veikla.

Išvykos dalyviai ne tik pažiūrėjo puikų spektaklį, bet ir gėrėjosi Kalėdoms pasipuošusia Klaipėda, aplankė didžiausią Kalėdinę mugę Švyturio arenoje. Manome, kad tokia išvyka praskaidrino žmonių kasdienybę, jie kultūringai praleido laisvalaikį. Tai prisidėjo prie socialinės atskirties mažinimo, žmones pajuto tikra bendruomenės reikalingumą, o tai paskatino juos dalyvauti bendruomenių organizuojamose veiklose.

 

 

 

Rekomenduojame kitas naujienas



Rašyti komentarą