Naujienos

Projekto Žemaitijos kalnai, dvarai ir Ežerai išvyka 2024 gegužės 18d.

Šių metų gegužės 18d. 30 Miežaičių kaimo bendruomenės narių turėjo smagią išvyką pagal RADVILIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖS JAUNIMO  IR KITŲ NEVYRIAUSYBINIŲ ORGANIZACIJŲ PROJEKTŲ RĖMIMO KONKURSUI pateiktą projektą „Žemaitijos kalnai, dvarai ir Ežerai” .

Trumpas projekto pristatymas

      Radviliškio savivaldybei paskelbus, kad kaimo bendruomenės gali teikti paraiškas paramai gauti, Miežaičių kaimo bendruomenės aktyvas rinkosi į posėdį ir  aptarė galimybę pasinaudoti skiriama savivaldybės parama ir teikti paraišką projektui pagal sveikatinimo ir vaikų bei jaunimo užimtumo programų vykdymo prioritetus.  Posėdžio metu buvo išsakyta nuomonė, kad sunku kaimo gyventojus, vaikus ir jaunimą pritraukti į organizuojamas veiklas,  renginius. Nutarta supažindinti bendruuomenės narius ir kaimo gyventojus su mūsų Lietuvos regionais ir jų gamta bei kalnais, piliakalniais bei ežerais. Pradedant nuo vieno iš arčiausiai esančio tai Žemaitija. Kadangi žemaitija apima tikrai labai didelį regioną pasirinkome aplankyti Šatrijos bei Medvėgalio kalnus. Toliau vyksytant į Plungėje eančius Oginskio dvaro rūmus bei Plungės rajone esantį Šaltojo karo muziejų (plokštinės raketinę bazę)  pakeliui aplankant Varnių ežerą. Po apsilankymo Šaltojo karo muziejuje planuojamas plaukimas laivu Platelių ežere susipažystant su nuostabiomis ežero salomis bei gamta.

Deja, bet ryšium su kelionės laiko sąnaudomis teko atsisakyti kelionės į Varnius bei Šatrijos bei Medvėgalio kalnus ir tai nukeliant ateičiai.

Džiugu, kad prie šios kelionės prisidėjo Radviliškio rajono savivaldybė ir tariame nuošidų AČIŪ .

O dabar trumpai apie kelionę kurią pradėjome beabejo Miežaičiuose 8:30

Pirmoji stotelė mūsų jau laukė 10:00 tai Plungės dvaro sodyba bei ekskursija po Oginskių rūmus bei nuostabiai prižiūrimą parką.

 

 

Pasikrovę gražių vaizdų mūsų ekskursiją tesėme jau link Platelių aplankant šaltojo karo muziejų.

 

 

Na ir galutinė mūsų stotelė buvo plaukimas Katamaranu Platelių ežere. Plaukimui buvome padalinti į dvi grupes kadangi mūsų buvo daugiau nei gali plukdyti katamaranas bet tai nesutrukdė pasipyldyti emocijų. Pirmosios grupės plaukimo pradžia buvo Žiedelio sodyba o antroji iš Platelių Jahtckubo. Plaukimo pusiaukelėje abu katamaranai susitiko viduryje Platelių ežero trumpam pasilabinimui ir emocijų ir netik apsikeitimui 🙂 . Plaukimo metu vyko degustacija žemaitiškų patiekalų Sriuba šiupyninė, Kastynys su virtomis bulvėmis, bei semenų druska. Na ir kas be didelių žemaitiškų cepelinų :).

 

 

Taigi po pasikrovę daugybe įspudžių visi sėkmingai gryžome į Miežaičius ir lauksime sekančių mūsų kelionių, o gal ir pratesimas dar neaplankytų Žemaitijos vietų.

 

Dar karteli dėkojame Radviliškio Savivaldybei bei Jaunimo reikalų koordinatoriui Rimvydui Aleknavičiusi už suteiktą galimybę pabūti su bendruomenės nariais kartu.

 

 

Rekomenduojame kitas naujienas



Rašyti komentarą