Naujienos

Miežaičių kaimo bendruomenė pradeda įgyvendinti Projektą ,, Ateitis mūsų rankose“

Aktyvinti kaimo žmones, skatinti juos dalyvauti bendruomeninėje kaimo veikloje nėra lengvas uždavinys. Patys kaimo gyventojai turi suprasti, kad būnant vieningoje  bendruomenėje galima nuveikti didelius darbus.  Norėdamas pagerinti kaimo žmonių gyvenimo kokybę, stiprinti tarpusavio  bendruomeniškumo ryšius, užmegzti naujus ryšius  su kaimynine bendruomene Miežaičių kaimo bendruomenės aktyvas pateikė paraišką projektui  ,,Ateitis mūsų rankose“. Projektas pateiktas  pagal kaimo vietovių vietos plėtros strategijos „VVG „Radviliškio lyderis“ teritorijos vietos plėtros strategija 2016–2023 m.“ Džiaugiamės, kad projektui buvo pritarta ir skirta 32 492 eurų parama. Tai yra Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšos.  Radviliškio rajono savivaldybė  projekto įgyvendinimui skiria  8 123,18 eurų. 2019 metų balandžio 5 dieną Kaimo plėtros ir žuvininkystės programų departamento LEADER priemonių skyriaus vedėja V. Liukpetrytė, VVG ,,Radviliškio lyderis“ pirmininkas R. Kalvaitis ir Miežaičių kaimo bendruomenės pirmininkė L. Dikavičienė pasirašė projekto įgyvendinimo sutartį.

Projekto tikslas –  gerinti vaikų ir jaunimo ugdymą, įtraukiant jaunimą į vietos bendruomenės organizavimą,  siekti  socialinės atskirties mažinimo, stiprinant Miežaičių ir kitų aplinkinių kaimų gyventojų bendruomeninį sutelktumą, įtraukiant juos į bendruomenines socialines veiklas, skatinti gyventojų kryptingą užimtumą,  saviugdą.

Projekto uždaviniai:

  1. Įtraukti į bendruomenės gyvenimą socialiai pažeidžiamas kaimo gyventojų grupes ir formuoti naujus kaimo gyventojų bendravimo metodus.
  1. Vienyti bendruomenių jėgas, siekiant socialinės, kultūrinės atskirties  problemų sprendimo.
  2. Didinti kaimų vaikų ir jaunimo laisvalaikio galimybes bei sukurti sąlygas aktyviam ir įdomiam laisvalaikio leidimui.
  3. Ugdyti kaimų gyventojų, vai  kų ir jaunimo kūrybiškumą ir savarankiškumą, naujas

bendravimo ir saviraiškos galimybes.

Vietos projekto įgyvendinimas prisidės  prie vietos plėtros strategijos priemonės „Jaunimo įtraukimas į vietos bendruomenės organizavimą ir socialinės atskirties mažinimą“  bendrojo tikslo – organizuoti vaikų ir jaunimo patyriminį ugdymą, tiesiogiai susijusį su bendruomenės organizavimu ir socialinės atskirties mažinimu. Į įgyvendinamo projekto veiklas bus įtraukti kaimų vaikai ir jaunimas, senjorai ir daugiavaikės šeimos, bus užmegzti nauji socialiniai ryšiai su Grinkiškio seniūnijos Mėnaičių bendruomene. Sudarytos sąlygos bendruomeninei, kultūrinei, sportinei veiklai – t. y. pagerinta kaimų gyventojų gyvenimo kokybė. Bus suorganizuotas susitikimas – konferencija, sporto šventės, vaikų vasaros stovyklos, žygiai, ekskursijos, vilnos vėlimo užsiėmimai, vytelių pynimo užsiėmimai, susitikimai su įstaigų specialistais, renginiai šeimoms ir kt. Visa tai prisidės prie socialinės atskirties mažinimo. Kviečiame visus aktyviai dalyvauti projektinėse veiklose.  Tikėkime, kad esame pajėgūs veikti kartu ir pasiekti daug teigiamų pokyčių.

 

 

Miežaičių kaimo bendruomenės pirmininkė Lina Dikavičienė

 

Rekomenduojame kitas naujienas



Rašyti komentarą